recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomatensoep

Voorgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - bieslook
  • - room (scheutje)
  • - nootmuskaat (snufje)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - runderbouillon (2 blokjes)
  • - tomaten (1.5 kilo)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - blaadje laurier (1 )
  • - oregano (0.5 eetlepel)
  • - tijm (0.5 eetlepel)
  • - rozemarijn (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui, gesnipperd (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Breng een flinke pan water aan de kook.
  • 2 Fruit ondertussen de ui, knoflook en de kruiden in de olijfolie in een soeppan.
  • 3 Ontvel de tomaten door ze telkens met vijf tegelijk vijftien seconden in het kokende water te doen en vervolgens onder koud stromend water de velletjes te verwijderen.
  • 4 Halveer de tomaten.
  • 5 Voeg ze beetje bij beetje aan de bakkende uien toe en bak ze mee.
  • 6 Laat het als de laatste tomaten erbij zijn gegaan nog vier minuten smoren en doe er vervolgens de bouillonblokjes bij.
  • 7 Pureer alles met de staafmixer.
  • 8 Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 9 Breng alles weer aan de kook.
  • 10 Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en kneed goed door.
  • 11 Maak kleine balletjes van het gehakt en voeg deze toe aan de soep.
  • 12 Laat in drie minuten gaar worden.
  • 13 Voeg eventueel wat room in de pan toe of doe een scheutje room in de soepkommetjes of borden.
  • 14 Knip ter garnering wat bieslook boven de soep fijn.
  • 15 Serveer met stevig brood en gezouten boter.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.