recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomatentaartje hoofdgerecht

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - taartvormpjes van 12-15 cm (4 )
  • - kerstomaatjes (500 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - slagroom (100 ml)
  • - eieren (3 )
  • - kipfilet (vleeswaar) (4 plakjes)
  • - roomboterbladerdeeg (6 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd voor ieder taartvormpje een half plakje bladerdeeg.
  • 3 Strooi wat bloem op het aanrecht en leg er een plakje bladerdeeg op.
  • 4 Leg hierop een half plakje deeg en rol ze samen uit tot een rond lapje met een doorsnede van 16 cm.
  • 5 Herhaal dit ook voor de andere taartvormpjes.
  • 6 Vet de vormpjes in met wat boter en bedek de bodem en de rand met het deeg.
  • 7 Druk het deeg aan de rand goed aan en leg in elk vormpje een plakje kipfilet.
  • 8 Klop in een kom de eieren los met de room en wat versgemalen peper.
  • 9 Roer de kaas en peterselie erdoor.
  • 10 Schenk dit mengsel in de taartvormpjes.
  • 11 Leg de kerstomaatjes met de bolle kant naar boven dicht tegen elkaar aan in het eimengsel.
  • 12 Zet de vormpjes op de bakplaat en schuif deze een richel onder het midden in de oven.
  • 13 Bak de taartjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Lekker met een salade van veldsla met roosjes broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.