recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tompouce met hazenpeper

Hoofdgerecht
4 personen
115 min
Ingrediënten
  • - oesterzwammen (300 gram)
  • - bosvruchtenjam (2 eetlepel(s))
  • - bloem (2 eetlepel(s))
  • - slagroom (125 ml)
  • - roomboterbladerdeeg (4 plakjes)
  • - wildfond (1 pot)
  • - ui (1 )
  • - boter (50 gram)
  • - hazenachterbouten (8 )
  • - spekblokjes (100 gram)
  • - tijm (4 takjes)
  • - piment (1 theelepel(s))
  • - rode wijn (1 fles)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; ontdooi het bladerdeeg.
  • 2 Marineer de hazenbouten in de koelkast 24 uur in de wijn met piment, wat peper en tijm.
  • 3 Dep de bouten droog.
  • 4 Bak het spek in een braadpan met de helft van de boter zachtjes uit.
  • 5 Bak de bouten en ui in het bakvet bruin.
  • 6 Schenk de marinade en fond erbij en stoof de haas in 1 uur zachtjes gaar.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 8 Leg de plakjes deeg op bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met room.
  • 9 Bak het deeg in de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • 10 Neem de bouten uit de pan en haal het vlees van de botten.
  • 11 Kook het vocht tot de helft in.
  • 12 Meng de room met bloem en jam en roer dit door het vocht.
  • 13 Laat de saus al roerende binden.
  • 14 Schep het vlees met wat zout en peper erdoor en laat alles even sudderen.
  • 15 Bak de paddenstoelen in de rest van de boter bruin.
  • 16 Halveer de plakjes deeg overlangs.
  • 17 Leg de onderkanten op borden, schep de hazenpeper en paddenstoelen erop en leg de bovenkanten erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.