recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tompouce van filodeeg met venkel en paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - vloeibare honing (0.5 eetlepel)
  • - verse dadels (2 )
  • - zachte geitenkaas (100 gram)
  • - veldsla (50 gram)
  • - witte wijn azijn (0.5 eetlepel)
  • - gemengde paddenstoelen (200 gram)
  • - verse dragon (0.5 eetlepel)
  • - pastis (ricard of pernod) (1 eetlepel)
  • - venkelknol (1 kleine)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - filodeeg (225 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Knip van karton een ster van circa tien centimeter.
  • 2 Zorg dat de filodeeg ontdooid is.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Snijd de dragon heel fijn.
  • 5 Vouw de stapeltjes filodeeg open en leg de kartonnen ster erop.
  • 6 Snijd het filodeeg langs het karton tot een ster.
  • 7 Trek de velletjes voorzichtig van elkaar los.
  • 8 Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
  • 9 Leg acht sterren naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 10 Leg op elke ster nog een ster en bestrijk deze ook met olijfolie.
  • 11 Bak de sterren in de oven in vier tot zes minuten goudbruin en krokant.
  • 12 Leg ze voorzichtig op een rooster.
  • 13 Schaaf de venkelknol op een mandoline of met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
  • 14 Meng de venkel in een kom met de pastis, een vierde van de olijfolie, wat zout en versgemalen peper en dragon.
  • 15 Laat de venkel zo tenminste half uur staan en laat de venkel daarna in een zeef uitlekken.
  • 16 Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • 17 Roer honing, azijn en wat zout en peper erdoor en laat het vocht verdampen.
  • 18 Leg op elk bord een ster van filodeeg en verdeel er veldsla en venkel over.
  • 19 Schep de paddenstoelen erop en leg hierop weer een ster.
  • 20 Verkruimel de zachte geitenkaas en snijd de dadels in reepjes.
  • 21 Garneer de ster met de geitenkaas en dadelreepjes.
  • 22 In plaats van de pastis, kunt u ook sinaasappelsap gebruiken.
  • 23 De dragon kunt u eventueel vervangen voor oregano.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.