recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tompouce van krokant batardbrood en roompaté met compote van cranberries en gember

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - veldsla (1 zakje)
  • - roompate (300 gram)
  • - batardbrood (4 plakken)
  • - verse gember (0.5 theelepel)
  • - water (220 gram)
  • - suiker (180 gram)
  • - cranberries (1 zakje) (340 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit voor de compote het water met de cranberries en de suiker 5 minuten in een steelpannetje.
  • 2 Rasp de gember erdoorheen.
  • 3 Laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 6 Steek of snijd 8 vormen (bijv.rondjes of vierkantjes) uit de binnenkant van de broodplakken.
  • 7 Besprenkel deze met olijfolie en iets zout.
  • 8 Toast het brood 12 minuten op 180 °C op een bakplaat in de oven.
  • 9 Laat de toast afkoelen.
  • 10 Steek of snijd 4 plakken paté in dezelfde vorm en grootte.
  • 11 Leg deze tussen de afgekoelde toast.
  • 12 Maak de veldsla aan met wat olijfolie, rode wijnazijn en zout.
  • 13 Garneer hiermee het bord.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.