recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tortellini met ham en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kookvocht (125 ml)
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - tomaten (400 gram)
  • - ham (dikke plak) (200 gram)
  • - broccoli (400 gram)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gedroogde tortellini met kaas (1 zak)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronken in blokjes.
  • 5 Snijd de ham in blokjes en de tomaten in stukjes.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en smoor de knoflook, ui, broccoli en ham afgedekt 3-4 minuten.
  • 7 Schep tomaten en een derde van de oregano erdoor en bak alles nog 4-6 minuten.
  • 8 Voeg dan het kookvocht van de tortellini toe en laat de saus nog even zachtjes sudderen.
  • 9 Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 10 Verdeel de uitgelekte tortellini over diepe borden en schep de broccolisaus erop.
  • 11 Strooi de oregano erover.