recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Toscaanse rijstsalade met garnalen en rivierkreeftjes

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peterselie (1 bos)
  • - hollandse garnalen (100 gram)
  • - rivierkreefjes (100 gram)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - citroenrasp (0.5 )
  • - meergranen rijst (275 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - stukje peper van 3 cm
  • - stukje gember van 3 cm
Bereidingswijze
  • 1 Schil de gember en snijd hem fijn.
  • 2 Verwijder de zaadjes van de rode peper als u niet van erg pittig houdt en snijd de peper fijn.
  • 3 Snijd de knoflook fijn.
  • 4 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak, samen met de citroenschil en wat zout.
  • 5 Fruit de gember in de olijfolie samen met de knoflook en de rode peper een minuut.
  • 6 Snij de tomaatjes door de helft.
  • 7 Voeg dan de tomaatjes, kappertjes, rivierkreeftjes en garnalen toe (houd wat achter voor de garnering) en bak dit twee minuten.
  • 8 Roer alle ingrediënten door de nog warme gekookte rijst en laat afkoelen.
  • 9 Dat gaat sneller als u de rijst op een ovenplateau uitspreidt.
  • 10 Breng na afkoeling op smaak met zout.
  • 11 Versier de salade met veel fijngesneden peterselie en nog wat garnalen en rivierkreeftjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.