recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tostada’s met Mexicaanse groente en ei

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - mexicaanse roerbakgroente (400 gram)
  • - tomatensap (1 dl)
  • - oregano (1 theelepel)
  • - hot pepper sauce (Tabasco)
  • - eieren (2 )
  • - wraptortilla’s (2 )
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: vervang voor een steviger maaltijd het tomatensap door 1 blik kidneybonen in chilisaus.
  • 2 Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de Mexicaanse groente circa 3 minuten.
  • 3 Voeg het tomatensap toe met oregano en hot peppersauce, zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog circa 5 minuten sudderen.
  • 4 Bak in een koekenpan met hete olie de spiegeleieren en schuif ze op een bord.
  • 5 Bak in dezelfde koekenpan de tortilla’s één voor één knapperig bruin.
  • 6 Leg de tortilla’s op twee grote borden en schep de Mexicaanse groente in het midden.
  • 7 Schep de eieren erop en strooi er wat zout en peper over.
  • 8 Strooi ook de koriander blaadjes erover.
  • 9 Lekker met geraspte kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.