recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tostada’s met rode bonen, maïs, gehakt en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - tacokruiden (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - courgette (1 )
  • - rode kidneybonen (400 gram)
  • - maïskorrels (uit blik) (300 gram)
  • - bloemtortilla’s (4 )
  • - olie (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; snijd de courgette in blokjes; laat de kidneybonen en maïs goed uitlekken.
  • 2 Bak het gehakt in een wok op matig hoog vuur al omscheppend rul en knapperig bruin.
  • 3 Strooi de tacokruiden erover en bak de ui en courgette 3-4 minuten mee.
  • 4 Schep dan de rode bonen en maïs erdoor en warm het gerecht nog 5 minuten zachtjes door.
  • 5 Breng zo nodig op smaak met zout en peper.
  • 6 Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten dun met olie en bak ze een voor een in een hete koekenpan knapperig bruin.
  • 7 Leg elke tortilla op een bord en schep de rode bonen met gehakt, maïs en courgette erop.
  • 8 Strooi de peterselie of koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.