recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tostada met bonen en gehakt

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (50 g)
  • - zure room (2 eetlepels)
  • - ijsbergsla (100 g)
  • - bloemtortilla’s (2 )
  • - kidneybonen (400 gram)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - courgette (0.5 stuks)
  • - vegetarisch gehakt (175 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de courgette in blokjes; Snijd de rode paprika in reepjes; Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
  • 2 Verhit de olie in een wok en bak het vegetarisch gehakt rul.
  • 3 Bak de courgette en paprika 2 minuten mee.
  • 4 Schep de bonen met chilisaus erdoor en warm alles nog 5 minuten zachtjes door.
  • 5 Bak de tortilla’s een voor een knapperig bruin in een licht ingevette koekenpan en leg ze op twee borden.
  • 6 Verdeel de ijsbergsla erover en schep de bonen met gehakt in het midden.
  • 7 Verdeel de zure room erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 8 Wijntip: Stevige rode wijn (cabernet sauvignon, D’o, merlot).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.