recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tournedos met paté en peer

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (150 ml)
  • - tournedos (4 )
  • - boter (50 gram)
  • - roompaté (100 gram)
  • - peer (1 )
  • - rode wijn (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de peer en verdeel in 3 plakjes per persoon.
  • 2 Wrijf de tournedos in met zout en peper.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en bak de tournedos op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
  • 4 Halveer intussen het plakje paté en snijd de helften elk overlangs door, zorg dat voor ieder persoon een plakje ontstaan.
  • 5 Leg de tournedos op een bakplaat en bedek ze met een plakje paté.
  • 6 Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de paté in 2-3 minuten iets smelten.
  • 7 Bak intussen de plakjes peer in het bakvet op hoog vuur mooi bruin.
  • 8 Leg de tournedos op de warme borden en rangschik op elke tournedos 3 partjes peer.
  • 9 Roer de wijn en vleesfond door het bakvet en kook het geheel op hoog vuur in tot een mooie jus.
  • 10 Schep de jus rond de tournedos.
  • 11 Lekker met gebakken struikjes witlof.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.