recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tournedos met port-gemberjus en aardappeltorentjes

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - gekonfijte gember (2 bolletjes)
  • - boter (50 gram)
  • - tournedos (4 stuks)
  • - kleine ui (2 stuks)
  • - middelgrote vastkokende aardappels (4 stuks)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - rode port (250 ml)
  • - vleesfond (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de gemberwortel in dunne plakjes.
  • 3 Kook in een wijde pan de vleesfond met port, gemberwortel en de helft van de tijm op matig hoog vuur tot de helft in.
  • 4 Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakken.
  • 5 Pel de ui en snijd deze ook in dunne plakken.
  • 6 Schep de aardappel- en uiplakken om met wat zout, versgemalen peper en de olijfolie.
  • 7 Maak op een met bakpapier beklede bakplaat stapeltjes van plakken aardappel met plakken ui ertussen en erop.
  • 8 Strooi er wat tijm en peper over en druppel er nog wat olijfolie over.
  • 9 Bak de torentjes in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Wrijf de tournedos in met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter op hoog vuur in 4 minuten mooi bruin.
  • 11 Verpak de tournedos in aluminiumfolie en laat ze 5-10 minuten nagaren.
  • 12 Zeef het ingekookte vocht boven het bakvet en kook het geheel in tot een mooie jus.
  • 13 Leg de tournedos op warme borden en schep de jus erover.
  • 14 Snijd de gekonfijte gember in plakjes en garneer de tournedos met de plakjes gember.
  • 15 Zet de aardappeltorentjes ernaast.
  • 16 Lekker met een gemengde salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.