recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tropische ijscoupe XXL met passievrucht

Nagerecht
6 personen
235 min
Ingrediënten
  • - spuitbus met slagroom (1 )
  • - passievruchten (3 )
  • - slagroomijs (1.5 liter)
  • - grote ananas (1 )
  • - gemalen kokos (25 gram)
  • - rum (150 ml)
  • - rozijnen (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: 1 grote coupe of schaal.
  • 2 Week de rozijnen 3-4 uur in de rum.
  • 3 Rooster de kokos in een droge koekenpan op matig hoog vuur al omscheppend goudbruin.
  • 4 Laat de kokos op een bordje afkoelen.
  • 5 Snijd de verse ananas in plakken, snijd de schil en ook de harde kern in het midden weg.
  • 6 Snijd de ananas in stukjes en schep ze door de rozijnen met rum.
  • 7 Zet de coupe een uur voor het serveren in de diepvriezer of in de koelkast.
  • 8 Laat het slagroomijs in 10 minuten iets zachter worden.
  • 9 Verdeel de helft van het ananasmengsel over de bodem van de coupe.
  • 10 Schep hierop mooie bollen slagroomijs.
  • 11 Verdeel de rest van het ananasmengsel erover.
  • 12 Halveer de passievruchten en schep met een lepel de pitjes met vocht over het ijs.
  • 13 Spuit flinke toeven slagroom op het ijs en strooi de kokos erover.
  • 14 Zet de grote coupe direct op tafel en geef ieder een lepel om zo uit de coupe te happen.