recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tuna salad submarine - stokbroodje met tonijnsalade

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - hardgekookte eieren (2 )
  • - (eikenblad) sla (8 blaadjes)
  • - boter
  • - tonijn op olie (2 blikjes)
  • - yoghurt (2 eetlepel(s))
  • - (halfvette) mayonaise (2 eetlepel(s))
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - afbakbaguettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Pel de eieren en snijd in partjes.
  • 2 Bak de baguettes of pistolets volgens de aanwijzingen op het pak in de oven goudbruin.
  • 3 Laat de broodjes wat afkoelen.
  • 4 Roer in een kom het citroensap met de mayonaise, yoghurt en wat zout en peper tot een sausje.
  • 5 Schep de uitgelekte tonijnstukjes en in dunne reepjes gesneden bleekselderij erdoor.
  • 6 Halveer de baguettes en snijd de broodjes open.
  • 7 Besmeer de snijvlakken dun met boter.
  • 8 Leg op de onderste helften elk enkele blaadjes sla en schep de tonijnsalade erop.
  • 9 Leg de gepelde en in partjes gesneden ei erop en dek af met de bovenkanten van de broodjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.