recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tuna salad submarine - stokbroodje met tonijnsalade

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - hardgekookte eieren (2 )
  • - (eikenblad) sla (8 blaadjes)
  • - boter
  • - tonijn op olie (2 blikjes)
  • - yoghurt (2 eetlepel(s))
  • - (halfvette) mayonaise (2 eetlepel(s))
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - afbakbaguettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Pel de eieren en snijd in partjes.
  • 2 Bak de baguettes of pistolets volgens de aanwijzingen op het pak in de oven goudbruin.
  • 3 Laat de broodjes wat afkoelen.
  • 4 Roer in een kom het citroensap met de mayonaise, yoghurt en wat zout en peper tot een sausje.
  • 5 Schep de uitgelekte tonijnstukjes en in dunne reepjes gesneden bleekselderij erdoor.
  • 6 Halveer de baguettes en snijd de broodjes open.
  • 7 Besmeer de snijvlakken dun met boter.
  • 8 Leg op de onderste helften elk enkele blaadjes sla en schep de tonijnsalade erop.
  • 9 Leg de gepelde en in partjes gesneden ei erop en dek af met de bovenkanten van de broodjes.