recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Turkse pizza met döner kebab

Hoofdgerecht
4 personen
110 min
Ingrediënten
  • - feta (100 gram)
  • - ijsbergsla, in reepjes (0.25 krop)
  • - tomaten (2 )
  • - peterselie, platte (3 eetlepels)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - harissa (kruidenpasta uit een potje of tube) (1 theelepel)
  • - rode ui, klein (1 )
  • - lamslappen (250 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (75 gram)
  • - gist, gedroogd (0.5 zakje)
  • - patentbloem (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist, wat zout, yoghurt, drie a vier eetlepels water en twee eetlepels olijfolie en kneed het deeg op het werkvlak 5-8 minuten door tot het soepel en elastisch is.
  • 2 Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 3 Snijd de lamslappen met een groot scherp mes in dunne reepjes en hak de reepjes fijn.
  • 4 Meng het gehakte vlees in een kom met de gesnipperde ui, harissa of sambal, paprikapoeder, fijngehakte peterselie, wat zout en versgemalen zwarte peper en twee eetlepels olijfolie.
  • 5 Verwarm de oven op 250 °C.
  • 6 Verdeel het deeg in vier porties en rol twee porties op een met wat olijfolie ingevet werkvlak uit tot flinterdunne pizzabodems met een doorsnede van 18-20 cm.
  • 7 Leg deze pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de helft van het vleesmengsel erover.
  • 8 Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de pizza’s in 8-10 minuten knapperig bruin.
  • 9 Maak intussen de andere pizza’s en bak ook deze in de oven.
  • 10 Leg de pizza’s op borden en verdeel de in reepjes gesneden sla, in blokjes gesneden tomaat en feta erover.
  • 11 Lekker met een frisse salade erbij.