recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tweekleuren koolsalade met spekjes en walnoten

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - magere spekreepjes (100 gram)
  • - kurkuma (1 theelepel)
  • - gepelde walnoten (60 gram)
  • - rodekool met appel (200g) (1 blikje)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - klein sjalotje (1 )
  • - fijne mosterd (2 theelepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - panklare boerenkool (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng ruim een liter water aan de kook.
  • 2 Leg de boerenkool in een vergiet en schenk het kokende water erover.
  • 3 Laat de kool heel even zo staan en spoel dan onder koud stromend water.
  • 4 Laat de boerenkool heel goed uitlekken.
  • 5 Klop in een kom een dressing van de azijn, olie, mosterd en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Snipper het sjalotje.
  • 7 Roer daarna het sjalotje en de tijmblaadjes erdoor.
  • 8 Schep de boerenkool door de dressing en laat de salade tenminste 1 uur staan.
  • 9 Hierdoor trekt de dressing in de boerenkool en wordt de structuur wat zachter.
  • 10 Laat intussen de rodekool in een vergiet goed uitlekken.
  • 11 Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze iets gaan kleuren.
  • 12 Doe ze over in een kommetje en meng de kurkuma en wat zout door de warme noten.
  • 13 Laat de noten afkoelen.
  • 14 Bak de spekreepjes in een kleine koekenpan op matig hoog vuur knapperig bruin.
  • 15 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 16 Schep de rodekool door de boerenkoolsalade en meng dan ook de spekreepjes, enkele eetlepels warm spekvet en de helft van de noten erdoor.
  • 17 Serveer de salade in een schaal en strooi de resterende noten erover.
  • 18 Lekker met ciabatta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.