recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tzaziki

Bijgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - komkommer (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - kaneel (0.5 theelepel)
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Hak de dille fijn.
  • 3 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 4 Snijd de komkommer in kleine blokjes en bestrooi met wat zout.
  • 5 Laat de komkommerblokjes in een zeef 15 minuten uitlekken.
  • 6 Dep de blokjes droog met keukenpapier en schep ze in een kom om met de knoflook, kaneel, dille en wat zout en versgemalen peper.
  • 7 Schep ook de yoghurt erdoor en breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 8 Laat de saus minstens een uur staan.
  • 9 Lekker bij vis, zoals de zalmspiesen met paprika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.