recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfiletlapjes met bietjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - balsamico azijn (0.5 eetlepel)
  • - varkensfiletlapjes (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gedroogde tijm (1 eetlepel)
  • - uien (2 )
  • - gekookte bietjes (500 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 3 Kook de aardappelblokjes in 20 minuten gaar.
  • 4 Snijd de bietjes in partjes.
  • 5 Snijd de uien in partjes.
  • 6 Leg de bietjes met de uipartjes ertussen in een bakblik.
  • 7 Strooi er tijm, zout en peper over en sprenkel er een derde van de olijfolie over.
  • 8 Rooster de bietjes 15 minuten in de oven tot ze door en door heet zijn.
  • 9 Wrijf het vlees in met zout, peper, azijn en een derde van de olijfolie.
  • 10 Bak de lapjes in een grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 11 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk, de rest van de olijfolie en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 12 Serveer de varkensfiletlapjes op warme borden en schep de bietjes en puree ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.