recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfricandeau met frisse vulling

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - boter (50 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - peterselie (4 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse roomkaas (150 g)
  • - varkensfricandeau (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelgratin en gebakken tomaatjes.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Pers en rasp de sinaasappel; Hak de peterselie fijn; Hak de verse oregano fijn; Snijd de bosuitje in dunne ringetjes.
  • 3 Snijd de fricandeau op 2/3 van de hoogte over bijna de hele breedte in.
  • 4 Klap het vlees open en snijd vanaf deze kant het vlees weer in en klap het weer open.
  • 5 Er ontstaat een lange lap.
  • 6 Meng de kaas met knoflook, sinaasappelrasp, kruiden, bosui, zout en peper en strijk dit over het vlees uit.
  • 7 Rol het vlees vanaf een korte kant stevig op en bind het elke 2 cm op met rolladetouw.
  • 8 Wrijf de rollade in met zout en peper en bak hem in hete boter in een braadpan rondom bruin.
  • 9 Voeg het sinaasappelsap toe en braad het vlees in 50-60 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Wijntip: Lichte rode wijn, zoals Bourgogne Pinot Noir of Côtes du Ventoux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.