recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfricandeau met krokante korst

Hoofdgerecht
4 personen
130 min
Ingrediënten
  • - gedroogde abrikoosjes (50 gram)
  • - kerriepoeder (2 theelepel(s))
  • - geschaafde amandelen (2 eetlepel(s))
  • - witbrood (2 sneetjes)
  • - varkensfricandeau (500 gram)
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - sojasaus (1 eetlepel(s))
  • - scherpe mosterd (1 eetlepel(s))
  • - sinaasappelmarmelade (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Meng de marmelade met de mosterd, sojasaus en 1/3 van de olie en wrijf de fricandeau rondom in.
  • 2 Leg het vlees in een braadslede en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen.
  • 3 Verkruimel het brood en de amandelen in de keukenmachine en meng de kerriepoeder, abrikoosjes met wat zout en versgemalen peper en 2/3 van de olie erdoor.
  • 4 Verdeel dit mengsel over de fricandeau en druk dit goed aan.
  • 5 Schuif de braadslede in de oven, schakel deze in op 175 °C en braad de fricandeau in 45-50 minuten mooi bruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.