recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfricandeau met tonijnsaus

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - mayonaise (5 eetlepels)
  • - tonijn op olie (uit blik) (185 g)
  • - varkensfricandeau (750 g)
  • - droge witte wijn (350 ml)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - boswortel (1 stuks)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een tomatensalade en ciabatta.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Hak de knoflook; Snijd de boswortel in blokjes; Snijd de bleekselderij in reepjes; Laat de tonijn op olie (uit blik) goed uitlekken.
  • 3 Smoor de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 2-3 minuten in een braadpan in de olijfolie.
  • 4 Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • 5 Wrijf de fricandeau in met zout en peper.
  • 6 Leg het vlees in de wijn en stoof het in 50-60 minuten afgedekt heel zachtjes gaar.
  • 7 Keer regelmatig.
  • 8 Laat het vlees op een plank rusten.
  • 9 Pureer de tonijn in de keukenmachine met de mayonaise en 2-3 eetlepels stoofvocht.
  • 10 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 11 Snijd de fricandeau in dunne plakken en spreid ze uit op een schaal.
  • 12 Verdeel de tonijnsaus en kappertjes erover.
  • 13 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Chili of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.