recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenshaas gewikkeld in verse kruiden en rauwe ham

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - witte wijn (75 ml)
  • - honing (2 eetlepel(s))
  • - rauwe ham (100 gram)
  • - varkenshaasjes (600 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - citroenrasp (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - platte peterselie (3 eetlepel(s))
  • - verse rozemarijnnaaldjes (2 eetlepel(s))
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: kleine braadslede of lage ovenschaal.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Rasp de citroen.
  • 4 Zorg dat de boter zacht is.
  • 5 Hak alle kruiden heel fijn en meng ze in een kom met de knoflook, citroenrasp, wat zout en peper en de boter.
  • 6 Vouw de punten van de varkenshaasjes dubbel, zodat de haasjes overal even dik zijn.
  • 7 Snijd de varkenshaasjes dan elk in twee gelijke stukken.
  • 8 Wrijf deze stukken rondom in met het kruidenmengsel en omwikkel ze strak met plakken rauwe ham.
  • 9 Leg de haasjes in de braadslede of ovenschaal.
  • 10 Roer in een kommetje de honing los met twee eetlepels witte wijn.
  • 11 Bestrijk de rauwe ham rond de varkenshaasjes hiermee.
  • 12 Schenk de resterende wijn op de bodem van de schaal.
  • 13 Schuif de braadslede in de oven.
  • 14 Schakel de oven in op 150°C en braad het vlees in ongeveer dertig minuten gaar.
  • 15 Schakel de oven daarna in op 200°C en laat de ham in nog 5 minuten licht kleuren en knapperig worden.
  • 16 Leg de haasjes op een plank.
  • 17 Schenk het braadvocht in een steelpan en kook even bruisend in tot een mooie jus.
  • 18 Snijd het vlees aan tafel in mooie plakken.
  • 19 Serveer de plakken dakpansgewijs op warme borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.