recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenshaas met mangosaus

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - varkenshaasje (1 )
  • - medium dry sherry (1 dl)
  • - tijm (1 theelepel)
  • - rozijnen (2 eetlepels)
  • - mango (1 stuks)
  • - sjalotjes (6 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pel en halveer de sjalotjes; Schil de mango en snijd in blokjes.
  • 2 Verwarm 2/3 van de olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes 5 minuten.
  • 3 Bak de mango, rozijnen en tijm even mee.
  • 4 Voeg de sherry, zout en peper naar smaak toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • 6 Snijd het varkenshaasje in plakjes van ± 3 cm dik.
  • 7 Bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie.
  • 8 Rooster ze in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten bruin en net gaar, keer ze regelmatig.
  • 9 Leg het vlees op 2 borden en schep de mangosaus ernaast.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn (gewurztraminer, chardonnay) of Beaujolais.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.