recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenshaasjes met sinaasappel

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - cocktailprikkers
  • - bakpapier
  • - braadslede
  • - pastinaken (2 kleine)
  • - sinaasappel (1 )
  • - varkenshaasjes van elk ca 300 gram (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (2 theelepel(s))
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Bekleed de bodem van de braadslede met een stuk bakpapier.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snijd de sinaasappel in dunne plakken.
  • 4 Meng in een kommetje de knoflook met de paprikapoeder, kaneel, komijn, wat zout en versgemalen zwarte peper en de helft van de olijfolie.
  • 5 Vouw de punten van de varkenshaasjes terug, zodat de stukken vlees overal even dik zijn.
  • 6 Zet de punten eventueel vast met een cocktailprikker.
  • 7 Halveer de varkenshaasjes, zodat je 4 gelijke stukken hebt.
  • 8 Wrijf de stukken varkenshaas in met het kruidenmengsel en zet ze op het bakpapier in de braadslede.
  • 9 Bedek het vlees met de plakken sinaasappel en bestrijk ook de sinaasappel met het kruidenmengsel.
  • 10 Snijd de pastinaken en snijd elke pastinaak in de lengte in 6 parten.
  • 11 Leg de pastinaken rond de varkenshaasjes, bestrooi ze met wat zout en peper en druppel er wat olijfolie over.
  • 12 Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
  • 13 Verwarm de oven op 200 °C.
  • 14 Schuif de braadslede in de oven en braad de varkenshaasjes in 30-35 minuten mooi bruin en gaar.
  • 15 In de tussentijd wordt ook de pastinaak gaar.
  • 16 Leg de varkenshaasjes en pastinaak op warme borden.
  • 17 Lekker met aardappelkroketjes en een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.