recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenshaassaté met pindasaus

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - kokosmelk (100 ml)
  • - pindakaas (200 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - varkenshaasjes (2 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - samal oelek (3 theelepels)
  • - medium dry sherry (2 eetlepels)
  • - ketjap manis (5 eetlepels)
  • - neutrale olie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: 8 dikke houten spiesen.
  • 2 Laat de houten spiesen weken in water.
  • 3 Pers de knoflook en rasp de gemberwotel.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Snijd de varkenshaasjes in blokjes van drie centimeter.
  • 6 Pers boven een kom de helft van de knoflook uit en meng dit met de gember, komijn, de helft van de sambal, sherry, de helft van de ketjap en de helft van de olie.
  • 7 tot een marinade.
  • 8 Schep de blokjes vlees erdoor en laat ze buiten de koelkast minstens dertig minuten marineren.
  • 9 Voor de pindasaus: verwarm een beetje olie in een kleine pan en fruit de ui met.
  • 10 een geperste teen knoflook zachtjes glazig.
  • 11 Roer de pindakaas met de rest van de sambal, ketjap en de kokosmelk erdoor.
  • 12 Voeg het water toe en verwarm alles al roerend zachtjes tot een lekkere saus.
  • 13 Voeg zo nodig meer water toe.
  • 14 Houd de saus warm.
  • 15 Steek de stukjes vlees aan de spiesen.
  • 16 en bestrijk ze met de marinade uit de schaal.
  • 17 Rooster de spiesen in een hete grillpan in acht tot tien minuten rondom bruin en gaar (varkensvlees moet echt goed gaar.
  • 18 zijn), keer de spiesen regelmatig.
  • 19 Leg op elk bord twee satés en schep er wat pindasaus over.
  • 20 Lekker met frieten en een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.