recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenskarbonaadjes met rabarbersaus uit Finland

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - schouderkarbonaadjes (4 )
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - bladpeterselie (1 eetlepel)
  • - honing (1 eetlepel)
  • - rabarbercompote uit een potje (200 ml)
  • - verse gember (3 cm)
  • - boter of bakvet (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de schouderkarbonaadjes op kamertemperatuur komen.
  • 2 Snijd de ui in ringen en schil en rasp de gember.
  • 3 Fruit de uiringen in 2 eetlepels van de boter tot ze zacht zijn (circa 5 minuten) en bak de gember heel even mee.
  • 4 Roer dan de rabarbercompote, honing, de fijngehakte peterselie en wijn erdoor en laat de saus 4-6 minuten zachtjes sudderen.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Snijd het bot uit de schouderkarbonaadjes en bestrooi ze met zout.
  • 7 Bak de karbonaadjes in de resterende boter op niet te hoog vuur gaar in 4 minuten per kant.
  • 8 Snijd ze daarna in plakken.
  • 9 Schep de rabarbersaus op warme borden en schik de plakken vlees erop.
  • 10 Lekker met gesmoorde witte kool en karwijzaad.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.