recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

varkenslapjes met groente uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - magere spekblokjes (125 gram)
  • - magere varkenslapjes (300 gram)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - soepgroenten (300 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - zilveruitjes (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Bak de spekblokjes in een steelpan zachtjes uit.
  • 3 Snij de varkenslappen in grote blokken en kruid dezemet zout en peper en schep het om met de mosterd.
  • 4 Schep in een ovenschaal de soepgroenten met de krieltjes, zilveruitjes, spekblokjes met vet, olijfolie en peper naar smaak om.
  • 5 Leg de stukken vlees ertussen.
  • 6 Schenk het water erbij.
  • 7 Stoof de vlees-groenteschotel in de oven in 40 minuten gaar.
  • 8 Schep alles af en toe om.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.