recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenslapjes met kappertjes en bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
  • - bloemkool (1 )
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - magere varkenslapjes (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vlees in drie stukken per persoon.
  • 2 Wrijf het vlees in met zout en versgemalen zwarte peper en bak de stukken in een hapjespan met olijfolie op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin.
  • 3 Snipper de ui fijn.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Verdeel de bloemkool in grote roosjes.
  • 6 Roer de ui, knoflook, tijm en kappertjes door het bakvet en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en leg de bloemkoolroosjes tussen het vlees.
  • 8 Smoor het vlees en de bloemkool in nog 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Kook intussen de aardappelen in 20 minuten gaar en serveer ze bij de varkenslapjes met bloemkool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.