recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenslapjes met kappertjes en bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
  • - bloemkool (1 )
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - magere varkenslapjes (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vlees in drie stukken per persoon.
  • 2 Wrijf het vlees in met zout en versgemalen zwarte peper en bak de stukken in een hapjespan met olijfolie op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin.
  • 3 Snipper de ui fijn.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Verdeel de bloemkool in grote roosjes.
  • 6 Roer de ui, knoflook, tijm en kappertjes door het bakvet en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en leg de bloemkoolroosjes tussen het vlees.
  • 8 Smoor het vlees en de bloemkool in nog 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Kook intussen de aardappelen in 20 minuten gaar en serveer ze bij de varkenslapjes met bloemkool.