recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenslapjes met spruitjes

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - magere varkenslapjes (4 )
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - moesappel (1 )
  • - vleesbouillon (van een tablet) (150 ml)
  • - spruitjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en halveer ze.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Kruid het vlees met zout, peper en kaneel en bak de lapjes in een hapjespan met tweederde van de margarine in 5 minuten mooi bruin.
  • 4 Snijd de ui grof.
  • 5 Schil de appel en snijd deze in blokjes.
  • 6 Bak de ui en appel 2 minuten mee.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en stoof het vlees in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Verwarm de rest van de margarine in een pan en schep de spruitjes erdoor.
  • 9 Voeg zout, peper en het water toe en smoor de spruitjes afgedekt in 15 minuten gaar.
  • 10 Giet de aardappelen af.
  • 11 Leg de varkenslapjes op warme borden.
  • 12 Roer de appels in de jus tot moes en schep de saus over het vlees.
  • 13 Schep de aardappelen en spruitjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.