recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensribstuk met knoflook en komijn uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - zwarte peper (1 theelepel(s))
  • - zout (1 theelepel(s))
  • - pandanrijst
  • - tomaten (12 kleine)
  • - varkensribstuk (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel(s))
  • - gemalen komijn (1 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook.
  • 2 Meng de knoflook met de afgemeten hoeveelheid zout, de afgemeten hoeveelheid versgemalen zwart peper, de komijn, tijm en olijfolie.
  • 3 Wrijf het vlees rondom in met dit mengsel en leg het in een braadslede.
  • 4 Steek een vleesthermometer tot in het midden.
  • 5 Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 125 °C.
  • 6 Verdeel na 45 minuten de tomaten rond het vlees.
  • 7 Laat het vlees in nog circa 30 minuten gaar worden, de thermometer wijst dan 75-80 °C aan.
  • 8 Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Zet de braadslede op het vuur en voeg de afgemeten hoeveelheid water toe.
  • 10 Roer de aanbaksels los en kook alles in tot een lekkere jus.
  • 11 Serveer het vlees in plakken op warme borden en schep de tomaten ernaast.
  • 12 Geef de jus erbij.
  • 13 Lekker met pandanrijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.