recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensrollade met appel

Hoofdgerecht
6 personen
50 min
Ingrediënten
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - roerbakgroenten kastanjechampignons (400 g) (1 zak)
  • - appelsap (150 ml)
  • - magere gekruide varkensrollade (700 g) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - appels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de appels en snijd elke appel in twaalf partjes.
  • 2 Pel de knoflooktenen en halveer deze in de lengte.
  • 3 Verwarm de boter met een derde van de olijfolie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
  • 4 Verdeel de appelpartjes en knoflook erom heen, bak nog 2 minuten en schenk het appelsap erbij.
  • 5 Braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 40 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Keer regelmatig.
  • 7 Verhit tegen het eind van de braadtijd twee derde van de olijfolie in een wok en roerbak de groenten met Italiaanse kruiden 2-3 minuten.
  • 8 Voeg twee eetlepels water toe en warm nog 2-3 minuten door.
  • 9 Laat de rollade onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 10 Schep de appel en knoflook in een schaal en laat de jus even inkoken.
  • 11 Snijd de rollade in dunne plakken.
  • 12 Schep de groenten op warme borden en leg de rollade met appelpartjes en knoflook erop.
  • 13 Schenk de jus erover.
  • 14 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.