recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensrollade met druiven

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - verse oregano (2 eetlepel(s))
  • - witte druiven zonder pit (250 gram)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - boter (25 gram)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - varkensrollade (675 gram), op kamertemperatuur (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de rollade in met knoflook, zout, versgemalen peper en kaneel.
  • 2 Pers de knoflook uit.
  • 3 Halveer de druiven en hak de oregano fijn.
  • 4 Verwarm de boter en olie in een hapjespan en bak de rollade op matig hoog vuur in 6-8 minuten rondom bruin.
  • 5 Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij en stoof de rollade met de deksel schuin op de pan in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Keer de rollade regelmatig.
  • 7 Laat de rollade op een plank onder aluminiumfolie even rusten.
  • 8 Schep de druiven en oregano door het stoofvocht en verwarm ze 2-3 minuten.
  • 9 Snijd de rollade in plakken en leg ze op een schaal.
  • 10 Schep de druiven met de jus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.