recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vegetarische burgers met gesmoorde venkel

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - tijm
  • - pitabroodjes (4 )
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - kerstomaatjes (200 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - venkelknollen (2 )
  • - paneermeel (0.5 kopje)
  • - parmezaanse kaas (2 eetlepels)
  • - ui (0.5 )
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - eieren (2 )
  • - spinazie, vers (200 gram)
  • - quinoa(ongekookt) (0.5 kopje)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak en laat hem afkoelen.
  • 2 Houd enkele blaadjes van de gewassen spinazie achter voor de garnering en laat de rest met ‘aanhangend water’ snel slinken op matig vuur.
  • 3 Giet af, spoel koud en knijp het meeste vocht eruit.
  • 4 Mix in een kom de quinoa, spinazie, eieren,geknipte bieslook, ragfijn gehakte knoflook, fijngesnipperde ui, geraspte Parmezaanse kaas, paneermeel en wat zout goed door elkaar.
  • 5 Mocht het mengsel te nattig zijn, voeg wat paneermeel toe.
  • 6 Vorm 4 gelijkmatige burgers van het mengsel.
  • 7 Doe de kleingesneden venkel met de olijfolie, verse of gedroogde tijm naar smaak, 2 eetlepels water en wat zout in een pan.
  • 8 Sluit af en laat 10 minuten smoren.
  • 9 Voeg er de gehalveerde tomaatjes bij en smoor nog 3 minuten.
  • 10 Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan.
  • 11 Bak de burgers op middelmatig vuur 10 minuutjes per kant tot ze goudbruin zijn.
  • 12 Serveer in of met pitabroodjes met een blaadje spinazie, de venkel en de saus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.