recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vegetarische minestronesoep

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (1 zakje)
  • - zeezout
  • - versgemalen zwarte peper
  • - korte pasta (50 gram)
  • - gekookte kikkererwten (100 gram)
  • - diepvries doperwten (75 gram)
  • - kwart courgette
  • - broccoli (50 gram)
  • - water of groentebouillon (1.25 liter)
  • - knoflook (1 teentje)
  • - ui (1 kleine)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kwart bloemkool
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - winterwortel (1 kleine)
  • - kleine aardappel (1 )
  • - rijpe tomaten (225 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng een pannetje water aan de kook.
  • 2 Dompel er de tomaten 5 seconden in, waarna u de velletjes er makkelijk af kunt halen.
  • 3 Snijd alle groenten en de tomaten niet te klein.
  • 4 Snijd de ui en snipper de knoflook.
  • 5 Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook tot alles glazig is.
  • 6 Voeg de gesneden aardappel, wortel, bleekselderij, bloemkool en de tomaten toe.
  • 7 Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog even doorfruiten.
  • 8 Roer af en toe het mengsel om zodat het niet aanbakt.
  • 9 Voeg na 10 minuten de bouillon (of water) toe en breng het geheel aan de kook.
  • 10 Zet het vuur zacht en laat de soep 30 minuten op een laag pitje zachtjes koken.
  • 11 Voeg dan de broccoli, courgette, doperwten en kikkererwten en de pasta toe.
  • 12 Kook tot de pasta al dente is (circa 10 minuten).
  • 13 Breng de soep op smaak met verse peper en gemalen zeezout.
  • 14 Serveer en geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.