recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Venkel met gerookte eendenborstfilet en een cranberrydressing

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - rucola (50 g)
  • - eendenborstfilet (1 )
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - venkelknol (1 stuks)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - cranberries (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de sinaasappel; Schaaf de venkelknol in dunne reepjes.
  • 2 Kook de cranberries met de afgemeten hoeveelheid water in 10 minuten gaar.
  • 3 Wrijf ze boven een kom door een zeef en klop 3-4 eetlepels van deze puree met een gelijke hoeveelheid sinaasappelsap, 1 eetlepel sinaasappelrasp, suiker, de helft van de olijfolie en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak tot een dressing.
  • 4 Meng de venkel met 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en zout en peper naar smaak.
  • 5 Snijd het vel van de eendenborstfilet kruislings in, wrijf het vlees in met zout en peper en bak de filet 8 minuten op de velkant in een droge koekenpan.
  • 6 Keer de filet en bak nog 3-4 minuten.
  • 7 Laat de filet 5 minuten rusten en snijd hem daarna in dunne plakjes.
  • 8 Verdeel de rucola en venkel over het midden van de borden.
  • 9 Leg de plakjes eend erop en druppel er wat dressing over.
  • 10 Druppel ook wat dressing langs de rand van het bord.
  • 11 Wijntip: Een frisse witte wijn, bijvoorbeeld Pouilly Fumé Cuvée Silex of Kleinrivier Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.