recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Venkel-witlofsalade met blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - waldkorn bollen (4 )
  • - blauwschimmelkaas (200 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - witlof (2 struikjes)
  • - venkelknol (1 )
  • - bacon (6 plakjes)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snij flinterdunne ringen van de rode ui.
  • 2 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 3 Schep de uiringen om met de helft van de geperste sinaasappelsap en laat ze 10 minuten staan.
  • 4 Halveer de bacon plakjes.
  • 5 Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes bacon knapperig bruin.
  • 6 Klop in een kom een dressing van de rest van het sinaasappelsap en de olijfolie met de rasp, het baconbakvet en wat zout en peper.
  • 7 Snij de venkel in flinterdunnen reepjes, de witlof in repen.
  • 8 Schep de venkel, witlof, uitgelekte ui en veldsla erdoor en verdeel de salade over borden.
  • 9 Maak van de blauwschimmelkaas kleine stukken en leg vervolgens de bacon en kaas erop.
  • 10 Geef de bolletjes erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.