recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Venkelgazpacho

Bijgerecht
8 personen
80 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - venkelknol (1 )
  • - komkommer (1 )
  • - trostomaten (6 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - citroen (sap) (1 eetlepel)
  • - droge sherry (50 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de komkommer en snijd deze in stukjes.
  • 2 Snijd de trostomaten in stukjes.
  • 3 Halveer de venkelknol en snijd het groen eraf.
  • 4 Snijd er 4 dunne plakjes af.
  • 5 Snijd de rest in blokjes.
  • 6 Pureer de venkelblokjes met het venkelgroen, de komkommer, tomaat, knoflook, peterselie, citroensap en wat zout in de keukenmachine tot een gladde saus en roer er het water door.
  • 7 Laat de gazpacho in de koelkast in 1 uur door en door koud worden.
  • 8 Roer vlak voor het serveren de sherry erdoor.
  • 9 Schenk de gazpacho in kleine glazen en garneer met de plakjes venkel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.