recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Venkelsalade met carpaccio

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - venkel (1 kleine)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - olijfolie (3 el)
  • - carpaccio met pijnboompitten en parmezaanse kaas (2 pakjes)
  • - rucola
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de stelen en het groen van de venkelknol.
  • 2 Schaaf de venkelknol op een mandoline of in de keukenmachine in flinterdunne plakjes boven een kom.
  • 3 Schep de venkelplakjes om met citroensap, olijfolie en wat zout en versgemalen peper. Laat de salade zo 10 minuten staan.
  • 4 Schaaf intussen ook de stelen in dunne plakjes en hak het venkelgroen fijn.
  • 5 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep ze op een bordje.
  • 6 Vouw de plakjes carpaccio losjes dubbel en rol ze op tot roosjes.
  • 7 Meng de rucola door de venkelsalade en verdeel de salade over kleine borden.
  • 8 Verdeel de pijnboompitten, plakjes venkelsteel, kaasflinters en het venkelgroen erover en zet de carpaccioroosjes ertussen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.