recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Venkelsoep met blauwe kaas

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - roomboterbladerdeeg (2 plakjes)
  • - parmezaanse kaas (25 gram)
  • - venkelknollen (2 stuks)
  • - aardappel(s) (1 grote)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - groentebouillon (van tabletten) (750 ml)
  • - roquefort (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Ontdooi de bladerdeeg en rasp de kaas.
  • 3 Bestrooi de plakjes deeg met Parmezaanse kaas, leg ze op elkaar en rol ze met een deegroller tot 15 cm uit.
  • 4 Snijd het deeg in brede repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 5 Bak de stengels in 10-15 minuten knapperig bruin.
  • 6 Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
  • 7 Snijd de venkel in stukjes.
  • 8 Bak de venkel en aardappel in een soeppan met olijfolie zachtjes aan.
  • 9 Schenk de wijn en bouillon erbij en kook de groente in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Pureer alles met een staafmixer tot een gladde, gebonden soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 11 Verkruimel de blauwe kaas.
  • 12 Schep de venkelsoep in warme diepe borden en maak in het midden een bergje van blauwe kaas.
  • 13 Leg de kaasstengels op de rand van het bord.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.