recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Venkeltaartje met Roquefortmousse

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rucola (1 handje)
  • - slagroom (60 ml)
  • - roquefort (50 gram)
  • - bladpeterselie (1 eetlepel)
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - rode ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - middelgrote venkelknol (1 )
  • - diepvries (roomboter) bladerdeeg (4 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: handmixer, bakplaat, bakpapier.
  • 2 Bekleed de bakpapier met bakpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C (met hete luchtstand).
  • 4 Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • 5 Halveer de venkelknol in de lengte.
  • 6 Snijd van elke kant twee mooie grote en dunne plakken af en wrijf deze in met een beetje olijfolie.
  • 7 Snipper de ui fijn.
  • 8 Hak de dille en de bladpeterselie fijn.
  • 9 Meng in een kom de ui met dille, peterselie, wat zout en versgemalen zwarte peper en de helft van de olijfolie.
  • 10 Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.
  • 11 Verdeel het uimengsel erover en leg er diagonaal een plak venkel op.
  • 12 Vouw de bladerdeegrand iets over de vulling, volg daarbij de lijn van de venkelplak.
  • 13 Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
  • 14 Bak de taartjes in vijftien tot twintig minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Verkruimel intussen de Roquefort boven een kleine kom en voeg de slagroom toe.
  • 16 Klop dit met de handmixer met garden tot een smeuïge mousse.
  • 17 Zet de mousse tot gebruik in de koelkast.
  • 18 Laat de taartjes uit de oven nog vijf minuten afkoelen.
  • 19 Serveer de taartjes daarna op borden en schep in het midden een flinke dot Roquefortmousse.
  • 20 Garneer met wat rucola.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.