recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse fettucine met zalm-roomsaus en broodkruim met venkelzaad

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zout (30 gram)
  • - water (4 liter)
  • - verse fettucine (400 gram)
  • - gesneden ijsbergsla met tuinkruiden (200 gram)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - paneermeel (6 eetlepels)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - venkelzaad (1 theelepel)
  • - gerookte zalmsnippers (300 gram)
  • - kookroom light (400 ml)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - het wit van de prei (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Breng het water aan de kook met het zout.
  • 2 Snijd de prei in de lengte in kwarten en daarna in kwart ringen.
  • 3 Doe de prei met de wijn in een grote hapjespan.
  • 4 Kook onafgedekt in circa 5 minuten op hoog vuur tot er een vierde van de wijn over is.
  • 5 Voeg de room toe en laat in 5 à 10 minuten inkoken tot ongeveer de helft.
  • 6 Zet het vuur laag en voeg de zalm toe, breng op smaak met wat extra zout en witte peper.
  • 7 Verhit ondertussen voor het broodkruim de venkelzaadjes, de gehakte knoflook, olijfolie, wat zout en het paneermeel in een kleine koekenpan op matig vuur.
  • 8 Houd goed in beweging en haal na een paar minuten van het vuur, net voordat het paneermeel goudbruin wordt.
  • 9 Laat wat afkoelen, hak de dille grof en meng door het broodkruim.
  • 10 Maak de ijsbergsla aan naar smaak.
  • 11 Kook de fettucine in water zoals aangegeven op de verpakking.
  • 12 Giet af en meng de pasta met de zalmsaus.
  • 13 Serveer in warme diepe borden en strooi het broodkruim erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.