recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse forel met amandelen uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - geschaafde amandelen (50 g)
  • - boter (50 g)
  • - verse tijm (8 takjes)
  • - citroen (1 stuks)
  • - forellen (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelkroketjes en gemengde groene groenten.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de citroen in dunne plakjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Bestrooi de buikholte van de forellen met zout en peper.
  • 5 Halveer de plakjes citroen en leg ze met de takjes tijm in de buikholte van de vissen.
  • 6 Leg er een plakje boter tussen en leg de vissen naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 7 Smelt de rest van de boter en schenk deze over de vis.
  • 8 Strooi de amandelen en wat grof zeezout erover.
  • 9 Bak de forellen in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay uit Chili of Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.