recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse Italiaanse groentesoep met hotdogs

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (50 gram)
  • - tomatenketchup (4 eetlepels)
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - witte punten (8 )
  • - frankfurters (8 )
  • - groentebouillon (van tabletten) (1.5 liter)
  • - broccoliroosjes (150 gram)
  • - courgette (1 )
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - bospenen (2 )
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (500 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (groot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor kleine broccoliroosjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Snijd de bospenen in plakjes.
  • 6 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  • 7 Snijd de courgette in blokjes.
  • 8 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een soeppan met olijfolie.
  • 9 Schep de tomaat en tijm erdoor en bak alles nog 3-4 minuten op matig hoog vuur tot de tomaat wat donkerder wordt.
  • 10 Maal er wat peper boven en schep de wortel, bleekselderij, courgette en broccoli erdoor.
  • 11 Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook.
  • 12 Voeg zout naar smaak toe en laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken.
  • 13 Verwarm de worsten volgens de aanwijzingen.
  • 14 Snijd de puntjes open en bestrijk de snijvlakken dun met mosterd en mayonaise.
  • 15 Leg in elk broodje een worst en spuit er een reep tomatenketchup op.
  • 16 Leg de hotdogs op een schaal.
  • 17 Schep de soep in grote kommen en schep er een volle lepel kaas in.
  • 18 Geef de hotdogs erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.