recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse kruidenboter

Bijgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum of dragon (fijngehakt) (1 eetlepel)
  • - bieslook (fijngeknipt) (1 eetlepel)
  • - bladpeterselie fijngehakt (2 eetlepels)
  • - citroenrasp (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 grote teen)
  • - zachte roomboter (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Doe de roomboter in een kom en pers er de teen knoflook boven uit.
  • 2 Maal er wat zwarte peper boven en voeg de citroenrasp, bladpeterselie, bieslook en basilicum of dragon toe.
  • 3 Roer alles goed door elkaar.
  • 4 Spreid dit mengsel als een reep uit op een stuk plasticfolie en wikkel het folie eromheen.
  • 5 Draai de uiteinden van het folie strak dicht zodat een worstje ontstaat.
  • 6 Laat de kruidenboter in de koelkast in 1 uur stevig worden.
  • 7 Verwijder het folie en snijd de boter in plakjes.
  • 8 Lekker op stokbrood of gebakken kipfilet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.