recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse mosselen met chorizo en zomergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - aluminiumfolie
  • - witte wijn (100 ml)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - peultjes (100 gram)
  • - bospenen (4 )
  • - chorizoworst sarta picante (250 g) (1 )
  • - verse mosselen (2 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizoworst in dunne plakjes.
  • 2 Schil de bospenen en snijd deze in stukken van twee centimeter.
  • 3 Snijd de bosuitjes ook in stukken van twee centimeter.
  • 4 Halveer de peultjes.
  • 5 Hak de peterselie grof.
  • 6 Spoel de mosselen onder stromend water en verwijder mosselen die na een flinke tik op het werkvlak niet vanzelf dicht gaan.
  • 7 Verdeel de mosselen in een braadslede en leg de plakjes chorizo, de groenten en peterselie ertussen.
  • 8 Schenk de wijn erover en dek de braadslede losjes af met aluminiumfolie.
  • 9 Zet de braadslede op de barbecue en stoom de mosselen in 8-10 minuten gaar.
  • 10 Schep ze af en toe om.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.