recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse mosselen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - prei (1 )
  • - mosselen (1 bak)
Bereidingswijze
  • 1 Snij de prei in dunne ringen en hak de peterselie fijn.
  • 2 Spoel de mosselen in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 3 Leg de mosselen in een grote pan.
  • 4 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een paar minuten niet vanzelf dichtgaan na een tik tegen het aanrecht.
  • 5 Verdeel de prei en peterselie tussen de mosselen, maal er wat peper boven en schenk de wijn erbij.
  • 6 Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
  • 7 Schud tijdens het koken de pan af en toe.
  • 8 Serveer de mosselen in een grote schaal.
  • 9 Lekker met een salade en frieten of stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.