recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse tagliatelle met gestoofd kalfsvlees

Hoofdgerecht
4 personen
140 min
Ingrediënten
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - spekblokjes (50 gram)
  • - ui (1 )
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kalfslapjes (500 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - koelverse tagliatelle (500 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Bak de spekblokjes met de ui, bleekselderij en knoflook zachtjes in een braadpan met olijfolie.
  • 5 Snijd de kalfslapjes in kleine blokjes.
  • 6 Bak het vlees 2 minuten mee.
  • 7 Voeg de tijm met wat zout en peper toe en schenk de wijn en bouillon erbij.
  • 8 Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 1,5- 2 uur zachtjes gaar.
  • 9 Kook de tagliatelle in een pan met ruim water en zout beetgaar.
  • 10 Verdeel de uitgelekte tagliatelle over diepe borden en schep het vlees met de jus erop.
  • 11 Strooi de peterselie erover.
  • 12 Lekker met Parmezaanse kaas en gebakken tomaatjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.