recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse tomatensaus

Bijgerecht
8 personen
15 min
Ingrediënten
  • - grote ui (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - rijpe tomaten (1 kilo)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - verse oreganoblaadjes (1 eetlepel)
  • - zeezout
  • - versgemalen peper
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Fruit de ui en de knoflook in een pan met 3 eetlepels olijfolie.
  • 3 Schep er de tomaten door met de tijm, de oregano, wat zout en peper.
  • 4 Smoor de tomaten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig.
  • 5 Pureer de tomaten met een staafmixer in de pan of in een blender tot een gladde saus.
  • 6 Laat de saus zo nodig nog heel even inkoken tot de dikte goed is.
  • 7 Laat de saus afkoelen en bewaar in de diepvriesdozen in de diepvries.
  • 8 Lekker als basis voor soep en pastasaus.
  • 9 Bewaartijd: 3-6 maanden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.