recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse tomatensoep met broccoli en balletjes

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rundergehakt (150 g)
  • - broccoli (300 g)
  • - vleesbouillon (750 ml)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - rijpe tomaten (500 g)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn; Snijd de rijpe tomaten in stukjes; Snijd de rode paprika in stukjes.
  • 2 Bak de knoflook, tomaten, paprika en kruiden 3-4 minuten in een soeppan met hete olie.
  • 3 Voeg de bouillon toe en kook alles 10 minuten.
  • 4 Snijd de broccoliroosjes in extra kleine roosjes.
  • 5 Meng het gehakt met zout en peper en vorm het tot balletjes van 1-2 cm.
  • 6 Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde soep, zeef de soep eventueel boven een andere pan.
  • 7 Voeg de balletjes en broccoli toe en laat de soep nog 4-5 minuten zachtjes koken.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Serveer de soep in wijde kommen met kaasstengels erbij.
  • 10 Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Sancerre of Verdicchio dei Castelli di Jesi.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.