recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse vijgen met geitenkaas

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse rozemarijn (4 toefjes)
  • - zachte geitenkaas (50 g)
  • - bosvruchtenjam (2 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (0.5 eetlepel)
  • - vijgen (4 verse)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verdeel de zachte geitenkaas in 1 stuk per persoon.
  • 2 Snijd de vijgen kruislings diep in, duw ze iets open en zet elke vijg in een klein ovenvast schaaltje.
  • 3 Meng de azijn met de jam en schep dit in de vijgen.
  • 4 Duw de stukjes geitenkaas erin en steek het toefje rozemarijn in de kaas.
  • 5 Verwarm voor het serveren de oven voor op 200 °C en verwarm de vijgen 20-25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt.
  • 6 Wijntip: volle dessertwijn, bijvoorbeeld Muscat de Saint-Jean de Minervois. Goed koelen!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.